Placintele cu branza

de simona72 in Dulciuri, 23 Noi 2014 | 10317 vizualizari

 

Noi le preferam la cina cu o cana de lapte sau iaurt. Dar merg la fel de bine la micul dejun sau luate la pachet...

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 2 galbenusuri
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • 500-550 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • pentru umplutura:
  • 250-300 gr branza framantata de oi
  • 1 ou
  • pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri seminte de susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu branza:

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am lasat aluatul sa dospeasca la loc caldut pentru 20-30 minute.

Pentru umplutura: zdrobim branza de oi cu o furculita, o amestecam cu oul si mai adaugam un praf de sare daca este necesar.(branza de obicei este suficient de sarata)

Am rasturnat alutul pe masa de lucru, l-am impartit in patru, am intins pe rand cate o bucata de aluat cu sucitorul pe o planseta de silicon. Cu forma de marime medie pentru ravioli, am decupat cercuri, le-am pus in forma, am pus cate o lingura de umplutura, am adunat forma, am strans putin pana marginile sau lipit si au luat forma de placintele. Le-am pus in tava de copt tapetata cu hartie de copt si le-am uns cu galbenus amestecat cu lapte, iar desupra am presarat 1-2 ciupituri de seminte de susan pe fiecare placintica in parte. Am lasat placintelele sa mai creasca in tava pentru 10 minute, apoi le-am dat la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-18 minute, pana sunt rumene.

Sa va fie de bine!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert placinte trandafir, cu branza dulce